• Úvod
  • Kdo jsme
  • Naše služby
  • Veřejné stravování
  • Reference
  • Politika jakosti
  • Kontakty

Veřejné stravování

 

jidelnaVyslovíme-li všem důvěrně známý termín závodní stravování, okamžitě se nám vybaví chvat a spěch, jako bychom měli s kýmsi závodit, jako bychom měli v co nejkratším čase cosi stihnout a onu závodní jidelnu opět opustit...

Zcela jiné představy naopak vyvolá slovní spojení podniková restaurace, tedy místo, kde je možno v klidu pobýt, zregenerovat a načerpat nové síly. K naplnění této představy, aby nezůstala pouze prázdným slovem, uplatňujeme nejen zkušenosti získané u zahraničních firem, ale i praktické poznatky a um našich odborníků. Složení stravy pro nás zdaleka není jen cosi vyhláškami daného, ale nutriční hodnotu, úpravu i servírování pokrmů konzultujeme s předními odborníky, hygieniky a dokonce i s psychology. Jde nám nejen o to, předložit strávníkům lákavou, chutnou a zdravou stravu, ale také podat ji v takovém prostředí a takovou formou, která jim bude plně vyhovovat. K zajištění nadstandardní odborné úrovně využíváme všech běžných postupů, od výběru kvalitních pracovníků po pravidelná odborná školení, která pro naše pracovníky pořádají významní odborníci. 

Denní standard nabídky je dostatečně široký a zpracován tak, aby alespoň jedno jídlo denně bylo typicky české a naopak vždy alespoň jedno bezmasé či zeleninové.

 

vydejRádi bychom zdůraznili, že jsme si vědomi aspektů náročné práce vašich zaměstnanců. Navrhujeme proto ověřený systém stravování s důrazem na vyváženou stravu, jejíž složení by respektovalo formu práce jednotlivých profesních skupin. 

Pokud mluvíme o respektování formy práce, máme na mysli naši nabídku, ve které jsou široce zastoupeny nejen zeleninové talíře, lehká masová jídla, zeleninová jídla, těstoviny, ale i naše tradiční pokrmy, takže i strávník typicky českého typu, tedy milovník knedlíků a staročeské kuchyně, bude spokojen.

To vše v příjemném prostředí, s usměvavým a ochotným personálem.

Cílem je zabezpečit pro partnera komplexní stravovací služby v optimálním poměru cen, výkonů a odměny provozovatele tak, aby se vytvořilo dlouhodobé a pro oba smluvní partnery uspokojivé obchodní spojení.

Snažíme se co nejvíce skloubit požadavky jednotlivých strávníků, kteří kladou důraz zejména na kvalitu a velikost porcí, s požadavky zákazníka, který klade důraz spíše na ekonomičtější využití prostředků a tím na dosažení co nejlepšího poměru ceny a výkonu poskytnuté služby. 

 

kuchynV našem systému stravování se snažíme, aby se stravování stalo skutečným servisem pro zaměstnance a pacienty, aby bylo pozitivním příspěvkem ke kultuře zaměstnání s příznivým psychickým dopadem na všechny naše strávníky.

Zohledněním charakteru strávníků a tím i širokou a vhodně přizpůsobenou nabídkou podávaných jídel se obecně zlepší pracovní atmosféra a zvýší se produktivita práce jednotlivce i pracovního kolektivu. Závodní a nemocniční stravování musí také zohledňovat správné stravovací návyky a nabídnout výživnou a vyváženou stravu. Výdej je možné zajišťovat formou objednávkového volného výběru jídel s bezhotovostní platbou pomocí stravovacích karet anebo bezobjednávkovým způsobem stravování, případně jiným, vámi požadovaným způsobem.

Při své práci se snažíme zůstávat věrni tradicím české kuchyně, nejen skladbou jídel, ale i zachováváním a používáním původních technologií a receptur. Tam kde to technologické a prostorové možnosti dovolí se vyrábí knedlíky, tradiční technologii používáme i při přípravě dalších příloh např. brambor. 

Protože ke kvalitním službám veřejného stravování patří neoddělitelně i služby spojené s úklidem a s udržováním čistoty obecně, jsme schopni a připraveni vyjít vstříc zákazníkovi i v této oblasti a poskytovat mu také plný sortiment služeb úklidových prací.

Šíře naší nabídky:

Náš strávník není povinen odebírat kompletní menu, ale může si vybrat dle osobního zájmu jednotlivé složky (např. hlavní jídlo a salát, nebo polévku a moučník apod.). Samozřejmě hradí jen to, co si vybere, cena je stanovena samostatně pro jednotlivé složky.

Každý den jsou připravována čerstvá teplá a studená jídla.

 

Standardně může být připravován tento sortiment:

  •   2 druhy polévky
  •   3 druhy hlavních teplých jídel 
  •   1 jídlo studené (zeleninový talíř) 
  •   1 jídlo výběrové 
  •   2 jídla minutková
  •   volný výběr příloh
  •   2 - 3 druhy moučníků, dezerty
  •   salátový bufet (několik druhů zeleninových salátů a dresinků dresinků) 
  •   čaj - sladký i hořký 
  •   chlazené nealkoholické nápoje

 

 

V době mimo hlavní výdejní dobu, dle časového požadavku zákazníka, nebo v kantýně, nabídneme co nejširší výběr ze sortimentu:

  •   pečivo sladké, slané, celozrnné 
  •   mléko, mléčné výrobky 
  •   lahůdkářské zboží, tedy saláty, chlebíčky, plněné žemle, bagety, smaženky, aspikové výrobky apod.
  •   uzeniny a uzenářských výrobků, balené svačinové polévky, guláše, prejty, vaječné a zeleninové speciality
  •   lidové a staročeské speciality (bramboráky, lívance, vafle, langoše... )
  •   kusové i balené ovoce
  •   nealkoholické nápoje točené, lahvové
  •   oplatky, sušenky, cukrovinky, slané pečivo balené atd.

 

Jedním z předpokladů dobré spolupráce je komunikace.
Při naší práci je to základní podmínka úspěchu, pravidelné schůzky našich vedoucích provozních pracovníků se zástupci zákazníka mají svou tradici.
Podněty, které vyplývají z těchto setkání mnohdy pomohou odstranit problémy již v zárodku.
Všechny připomínky našich strávníků vnímáme jako podněty vedoucí ke zlepšení naší práce.

Jídelníčky
  • 21. 5. - 25. 5. 2012
  • 28. 5. - 1. 6. 2012

© 2012 PROXIMA Gastro s.r.o.
Editovat