Veřejné stravování
Vyslovíme-li všem důvěrně známý termín závodní stravování, okamžitě se nám vybaví chvat a spěch, jako bychom měli s kýmsi závodit, jako bychom měli v co nejkratším čase cosi stihnout a onu závodní jidelnu opět opustit...
Zcela jiné představy naopak vyvolá slovní spojení podniková restaurace, tedy místo, kde je možno v klidu pobýt, zregenerovat a načerpat nové síly. K naplnění této představy, aby nezůstala pouze prázdným slovem, uplatňujeme nejen zkušenosti získané u zahraničních firem, ale i praktické poznatky a um našich odborníků. Složení stravy pro nás zdaleka není jen cosi vyhláškami daného, ale nutriční hodnotu, úpravu i servírování pokrmů konzultujeme s předními odborníky, hygieniky a dokonce i s psychology. Jde nám nejen o to, předložit strávníkům lákavou, chutnou a zdravou stravu, ale také podat ji v takovém prostředí a takovou formou, která jim bude plně vyhovovat. K zajištění nadstandardní odborné úrovně využíváme všech běžných postupů, od výběru kvalitních pracovníků po pravidelná odborná školení, která pro naše pracovníky pořádají významní odborníci.
Denní standard nabídky je dostatečně široký a zpracován tak, aby alespoň jedno jídlo denně bylo typicky české a naopak vždy alespoň jedno bezmasé či zeleninové.
Rádi bychom zdůraznili, že jsme si vědomi aspektů náročné práce vašich zaměstnanců. Navrhujeme proto ověřený systém stravování s důrazem na vyváženou stravu, jejíž složení by respektovalo formu práce jednotlivých profesních skupin.
Pokud mluvíme o respektování formy práce, máme na mysli naši nabídku, ve které jsou široce zastoupeny nejen zeleninové talíře, lehká masová jídla, zeleninová jídla, těstoviny, ale i naše tradiční pokrmy, takže i strávník typicky českého typu, tedy milovník knedlíků a staročeské kuchyně, bude spokojen.
To vše v příjemném prostředí, s usměvavým a ochotným personálem.
Cílem je zabezpečit pro partnera komplexní stravovací služby v optimálním poměru cen, výkonů a odměny provozovatele tak, aby se vytvořilo dlouhodobé a pro oba smluvní partnery uspokojivé obchodní spojení.
Snažíme se co nejvíce skloubit požadavky jednotlivých strávníků, kteří kladou důraz zejména na kvalitu a velikost porcí, s požadavky zákazníka, který klade důraz spíše na ekonomičtější využití prostředků a tím na dosažení co nejlepšího poměru ceny a výkonu poskytnuté služby.
V našem systému stravování se snažíme, aby se stravování stalo skutečným servisem pro zaměstnance a pacienty, aby bylo pozitivním příspěvkem ke kultuře zaměstnání s příznivým psychickým dopadem na všechny naše strávníky.
Zohledněním charakteru strávníků a tím i širokou a vhodně přizpůsobenou nabídkou podávaných jídel se obecně zlepší pracovní atmosféra a zvýší se produktivita práce jednotlivce i pracovního kolektivu. Závodní a nemocniční stravování musí také zohledňovat správné stravovací návyky a nabídnout výživnou a vyváženou stravu. Výdej je možné zajišťovat formou objednávkového volného výběru jídel s bezhotovostní platbou pomocí stravovacích karet anebo bezobjednávkovým způsobem stravování, případně jiným, vámi požadovaným způsobem.
Při své práci se snažíme zůstávat věrni tradicím české kuchyně, nejen skladbou jídel, ale i zachováváním a používáním původních technologií a receptur. Tam kde to technologické a prostorové možnosti dovolí se vyrábí knedlíky, tradiční technologii používáme i při přípravě dalších příloh např. brambor.
Protože ke kvalitním službám veřejného stravování patří neoddělitelně i služby spojené s úklidem a s udržováním čistoty obecně, jsme schopni a připraveni vyjít vstříc zákazníkovi i v této oblasti a poskytovat mu také plný sortiment služeb úklidových prací.
Šíře naší nabídky:
Náš strávník není povinen odebírat kompletní menu, ale může si vybrat dle osobního zájmu jednotlivé složky (např. hlavní jídlo a salát, nebo polévku a moučník apod.). Samozřejmě hradí jen to, co si vybere, cena je stanovena samostatně pro jednotlivé složky.
Každý den jsou připravována čerstvá teplá a studená jídla.
Standardně může být připravován tento sortiment:
- 2 druhy polévky
- 3 druhy hlavních teplých jídel
- 1 jídlo studené (zeleninový talíř)
- 1 jídlo výběrové
- 2 jídla minutková
- volný výběr příloh
- 2 - 3 druhy moučníků, dezerty
- salátový bufet (několik druhů zeleninových salátů a dresinků dresinků)
- čaj - sladký i hořký
- chlazené nealkoholické nápoje
V době mimo hlavní výdejní dobu, dle časového požadavku zákazníka, nebo v kantýně, nabídneme co nejširší výběr ze sortimentu:
- pečivo sladké, slané, celozrnné
- mléko, mléčné výrobky
- lahůdkářské zboží, tedy saláty, chlebíčky, plněné žemle, bagety, smaženky, aspikové výrobky apod.
- uzeniny a uzenářských výrobků, balené svačinové polévky, guláše, prejty, vaječné a zeleninové speciality
- lidové a staročeské speciality (bramboráky, lívance, vafle, langoše... )
- kusové i balené ovoce
- nealkoholické nápoje točené, lahvové
- oplatky, sušenky, cukrovinky, slané pečivo balené atd.
Jedním z předpokladů dobré spolupráce je komunikace.
Při naší práci je to základní podmínka úspěchu, pravidelné schůzky našich vedoucích provozních pracovníků se zástupci zákazníka mají svou tradici.
Podněty, které vyplývají z těchto setkání mnohdy pomohou odstranit problémy již v zárodku.
Všechny připomínky našich strávníků vnímáme jako podněty vedoucí ke zlepšení naší práce.